Näin pääset alkuun

Aivan aluksi tätä tarkoitusta varten täytyy pyhittää oma nettiselain. PTC-sivustoilta ei normaalisti koskaan tule haittaohjelmia tai viruksia, mutta sinun on helpompi pitää klikkaus"työ" ja muu nettisurffailu erillään, kun niihin on eri ohjelmat. Lisäksi on hyvä tallentaa salasanat ja muut kirjautumistiedot sivustoille, se nopeuttaa työtäsi paljon kun niitä ei tarvitse joka kerta naputella erikseen. Jos samaa tietokonetta käyttää kotona useampi perheenjäsen, on ehkä hyvä että salasanasi eivät ole valmiina koneen ykkösselaimella.

Hyvä PTC-selain on esimerkiksi SRWare Iron, jonka voit ladata ilmaiseksi tästä. Se on tehty Google Chromen lähdekoodiin, joten ne ovat käytännössä identtiset ulkonäöltään ja käytettävyydeltään, vain nimi on eri. Kätevää, jos olet tottunut Chromen käyttäjä! Pidä huoli, että olet kytket tässä selaimessa adblock-ohjelmat pois päältä, se voi hieman häiritä sivustoja, joiden pointtina on näyttää mainoksia... ;)

Kun selain on valmiina, luo itsellesi uusi sähköpostitili esimerkiksi Gmailiin. Tämä osoite on myös ainoastaan PTC-sivuja ja Paypal-tiliäsi varten. Osoitteen ei kannata olla etunimi.sukunimi-muotoa, vaan keksi mielummin joku nimimerkki. Vielä parempi, jos käytät samaa nimimerkkiä liittyessäsi kaikille PTC-sivustoille. Käytä myös tätä sähköpostiosoitetta Paypal-tilisi luomiseksi.

Sitten vain rekisteröidyt PTC-sivustoille ja voit alkaa tienata samantien! Täältä löydät listan turvallisista ja luotetuista PTC-sivustoista. Olen itse jäsenenä jokaisessa listalta löytyvässä sivustossa ja voin mennä niistä takuuseen. Teidän ei kuitenkaan tarvitse luottaa vain minun sanaani, vaan voitte myös tarkistaa sivuston maineen PTC Investigationsin listoilta. PTC Investigations on riippumaton palvelu, joka tutkii PTC-sivustojen luotettavuutta. Tältä alalta löytyy valitettavasti paljon huijaussivustoja, jotka eivät maksa käyttäjille saataviaan. Se on harmillista, koska niiden myötä kaikki PTC-sivustot saavat huonoa mainetta, vaikka joukossa on monia reiluja ja asiansa osaavia sivuja. Kun rekisteröidyt uudelle PTC-sivustolle, tarkista AINA ensin sen maine PTC Investigationista.

Jos et uskalla, sinun ei tarvitse antaa oikeita henkilötietojasi (esimerkiksi sukunimeäsi tai osoitettasi) kun rekisteröidyt PTC-sivustoille. Kannattaa kuitenkin keksiä jotain edes oikealta kuulostavaa, ettei huijauksesi ole aivan liian läpinäkyvä. Voit esimerkiksi lyhentää tai muuntaa nimeäsi - jos sukunimesi on Ruohonen, kirjoita nimeksesi Ruoho. Näin tunnistat, jos sinulle tulee esimerkiksi roskapostia tai muita viestejä näiltä sivustoilta.

HUOM! Syötä kuitenkin PayPaliin aina oikeat henkilötiedot. PayPalilta ei koskaan tule roskapostia, ja se voi kieltäytyä maksamasta sinulle saataviasi, jos jäät kiinni vääristä tiedoista. Pidä myös huoli siitä, että sähköpostiosoitteesi on aina oikein kirjoitettu.