Mikä ihmeen PTC?

PTC on lyhenne sanoista Paid to Click, eli vapaasti suomennettuna "tienaa klikkaamalla". PTC-sivustojen periaate on, että mainostajat asettavat mainoksiaan sivuille, ja käyttäjille maksetaan niiden klikkaamisesta ja katsomisesta. Sivusto toimii eräänlaisena välikätenä, perii maksun mainostajilta ja toimittaa käyttäjän saatavat hänen tililleen.

Yhdestä mainoksen katselusta saatava korvaus ei ole suurensuuri: pienemmistä mainoksista (katseluaika 3-10 sekuntia) saa monilla sivustoilla 0.001 dollaria, pidempään katseltavista (30-60 sek.) voi jo saada kokonaisen sentin tai pari. Pelkällä klikkailulla ei siis pääse rikastumaan kovinkaan nopeasti. Monilla sivustoilla on myös eräänlaisia lisätehtäviä, joista voi saada kymmeniä senttejä per tehtävä. Kyseessä voi olla esimerkiksi mielipidekyselyyn vastaaminen, puhelinnumeron etsiminen netistä tai vaikka yksinkertaisia käännöstehtäviä.

Lisäansioita voi myös saada suosittelemalla sivustoja ja saada uusia jäseniä liittymään sivustoille. Näitä suosittelemiasi jäseniä kutsutaan referaaleiksi. Useilta sivustoilta saat maksun jokaisesta referaalista, joja liittyy sivustolle sinun kauttasi, ja saat myös pienen korvauksen heidän klikkausansioistaan. Referaalit eivät menetä mitään olemalla referaaleja, se ei vaikuta heidän ansioihinsa millään tavalla. Sivusto haluaa yksinkertaisesti palkita jokaisen, joka levittää sanaa heidän palveluistaan ja lisää jäsenmäärää. Mainostajat ovat myös innokkaampia asettamaan mainoksiaan sivustoille, joilla on paljon jäseniä. Hankkimalla referaaleja kaikki oikeastaan voittavat :)

Kun tililläsi alkaa olla mukavia summia, haluaisit varmaan saada rahat käyttöön omalle pankkitilillesi. Tätä varten kannattaa perustaa Paypal-tili. Paypal-tilin luomiseen ei tarvitse luottokorttia, jos aiot vain vastaanottaa maksuja - sähköpostiosoite riittää. PTC-sivustot siirtävät käyttäjätililläsi olevat rahat Paypaliin, ja sieltä voit siirtää varasi omalle pankkitilillesi. Samalla dollaritkin muuntuvat euroiksi. Helpoiten tämä sujuu, kun sinulla on verkkopankkitunnukset käytössäsi.

Aluksi klikkailu voi tuntua turhauttavalta, kun tilillä näkyvät summat eivät ole suuria, mutta jos jaksat olla aktiivinen, hankit referaaleja ja teet pieniä tehtäviä, pääset jo muutamassa viikossa mukaville ansioille. Alussa täytyy tietenkin tehdä töitä, mutta kun referaalit on saatu, dollareita tipahtelee tilille melkein itsestään. Lisäksi klikkailu on yllättävän hauskaa puuhaa - siihen voi helposti jäädä koukkuun! Mikäpä siinä, kun tienaa rahaa samalla...